Prognoza meteo pentru duminică: Caniculă ziua, averse seara, pe arii restrânse. Coduri de inundaţii în două judeţe

Data publicării:
inhga

Vremea este călduroasă duminică în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în est şi sud-est. Cerul este variabil, mai mult senin, dar va prezenta înnorări după-amiază la munte. Seara şi noaptea se vor semnala înnorări şi în regiunile vestice şi nord-vestice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

INHGA: Codurile de inundaţii se menţin pe Moraviţa şi Bârzava, judeţele Timiş şi Caraş Severin

Izolat, pot fi condiţii de grindină.

Temperaturile maxime sunt cuprinse între 29 şi 36 de grade, iar cele minime se încadrează între 14 şi 26 de grade, mai scăzute în depresiuni până la 11 grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) poate atinge şi depăşi pragul critic al disconfortului termic în Dobrogea, local în Moldova şi Muntenia şi izolat în restul teritoriului.

În Bucureşti vremea este călduroasă, caniculară după-amiaza, când se va atinge pragul de disconfort termic, iar temperatura maximă va fi de 34...35 de grade. Cerul va fi mai mult senin şi vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Se menţin următoarele avertizări:

- COD PORTOCALIU de inundaţii pe cursurile inferioare ale râurilor Moraviţa şi Bârzava, în judeţul Timiş.

- COD GALBEN de inundaţii pe cursul superior al râului Moraviţa şi pe cursul mijlociu al râului Bârzava, în judeţul Caraş Severin. Aceste sectoare de râu sunt îndiguite, menţionează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri