Program pentru startup-uri: Afaceri puse pe picioare în cinci luni

Data publicării:
cluj hub

O echipă de tineri vrea să intre pe piaţa IT din Statele Unite ale Americii cu o cameră foto minusculă, ataşată pe rama ochelarilor. Doar printr-o apăsare, puteţi face filme şi poze high definition.

Se pune pe cap. Te conectezi cu telefonul la o aplicaţie şi apeşi când vrei să faci poză. Are un sensor touch. Faci poza şi poza se trimite pe telefon", a spus un tânăr care participă la program. "Este modular. Poţi să o porţi cu orice pereche de ochelari pe care o ai acasă”, spune William Oanţă, antreprenor.

Un alt tânăr a creat singur un bancomat pentru bitcoin, moneda digitală care pătrunde tot mai puternic pe piaţă. Şi a reuşit în timp record să găsească un investitor.

„Este un cumpărător din Spania. Practic, a dat bani acum cinci luni. A fost răbdător până acum să aştepte să fie gata şi acum în câteva zile va fi livrat. În Madrid, în Fuen Labrada va fi ATM-ul”, spune Miklos Istvan.

„Practic, aparatul îţi va cere adresa de bitcoin în care să trimită monedele digitale. După ce ai introdus adresa de bitcoin şi ştie exact unde să trimită este ca şi un cont IBAN la bancă. Îţi cere frumos bancnotele”, continuă Miklos Istvan.

În programul demarat de specialiştii de la ClujHub, o entitate ce concentrează antreprenorii din domeniul IT din Cluj, s-au înscris iniţial peste zece echipe, însă doar cinci au ajuns aproape de final. Acestea au avut întâlniri săptămânale şi workshop-uri cu mentori şi oameni de afaceri cu experienţă. Pe parcurs, cei mai mulţi participanţi şi-au schimbat ideea de afacere.

„Câştigi foarte mult timp. Îţi dai seama că lucrezi la o idee ce nu va avea succes. Mai bine să afli mai repede decât prea târziu”, a spus Cristian Dascălu, coordonator SprintPoint.

Programul pentru start-up-uri a început în iunie şi se va încheia luna viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri