Programul „Prima Baie”. O deputată vrea ca românii să primească 200 de euro ca să își facă baie în casă 

Data publicării:
aurelia cristea psd-1

Aurelia Cristea a adresat o interpelare premierului Dacian Cioloș în care îi cere să ia în considerare „posibilitatea susținerii de către Guvernul României a unui program național de tip Prima Baie, cu prioritate în mediul rural”. Prin acest program ar urma să fie dotate cu obiectele sanitare necesare un procent semnificativ din cele 3,4 milioane de gospodării, care potrovit recensământului din 2011, nu au o baie funcțională.

Suma propusă de Aurelia Cristea este de 200 de euro, sumă din care beneficiarii ar urma să își cumpere toate lucrurile necesare unei băi. Banii ar putea fi dați sub formă de vouchere, valabile un an în magazinele care doresc să se acrediteze sau strict pentru o listă de produse.

186.000 de români locuiesc în gospodării care au apă curentă, dar nu au baie în locuință, a precizat deputatul PSD. Aceste persoane ar urma să beneficieze de programul „Prima Baie”.

Gospodăriile în care nu există baie sunt situate în special în mediul rural și prezintă o serie de riscuri„ uriașe de sănătate”, a motivat Aurelia Cristea, potrivit Hotnews.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri