PROIECT. Trafic de vis pe DN1: Semafoare și sensuri giratorii

Data publicării:
31012013 20munte-47004

Una dintre propunerile CNADR vizează amenajarea pe DN1 a opt intersecţii, montarea de semafoare inteligente şi realizarea unor benzi de lărgire pentru virarea la stânga sau la dreapta.

Trei treceri de pietoni din Buşteni şi o trecere de pietoni din Comarnic vor fi desfiinţate. În locul lor, până în 2015, vor fi construite pasarele pietonale, cu pereţi de sticlă şi cu scări rulante.

Cele mai grave probleme în trafic au fost semnalate în Comarnic.

La intrare în Comarnic se pierde o jumătate de oră până se intră în coloană principală…trebuie să găsim o soluţie”, a declarat Mircea Cocă, viceprimar Comarnic.

Ambuteiajele nu lipsesc de la intrarea şi ieşirea din staţiunea Sinaia. Pentru asta, autorităţile vor să amenajeze sensuri giratorii şi o păsărelă.

La intersecţia DN1 la intrare trebuie construită o pasarelă pentru cei care vor să meargă în Sinaia”, a afirmat Mircea Roşca, deputat în colegiul 1 Valea Prahovei.

Şoferii sunt ceva mai pesimişţi.

Prima lucrare pentru fluidizarea traficului pe DN1 va începe în luna martie şi ar trebui să fie gata pe 1 mai. Este vorba despre amenajarea unui sens giratoriu provizoiu la intrare în Comarnic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri