Proiectul magistralei de metrou Drumul Taberei-Pantelimon a fost scurtat

Data publicării:
metrou ok

Magistrala 5 de metrou va lega cartierul Drumul Taberei, unul dintre cele mai mari ale Capitalei, de centrul oraşului. În planurile iniţiale, în a doua fază a proiectului, magistrala ar fi continuat până în cartierul Pantelimon.

„S-a refăcut linia de tramvai care leagă Piaţa Iancului de Pantelimon, motiv pentru care Magistrala 5 se va opri la staţia Iancului, nu va mai cuprinde şi partea a doua. Primăria nu are interes”, a spus Dascălu.

În legătură cu Magistrala 6 de metrou, programată să lege Capitala de aeroportul Henri Coandă din Otopeni, secretarul de stat a dat asigurări că există finanţare suficientă. 

La finalul lunii februarie, ministrul Transporturilor, Dan Marian Costescu, a declarat că linia de metrou spre aeroportul Otopeni va fi gata, conform calculelor actuale, în anul 2021, dacă licitaţiile sunt lansate la finalul acestui an.

Însă într-un scenariu optimist, magistrala ar putea fi terminată până la Campionatul European de fotbal din 2020, competiţie la care Bucureştiul va găzdui patru meciuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri