Propunere: despăgubiri fără proces pentru mașinile distruse de viscol

Data publicării:
Copaci cazuti Bucuresti - George Ana DigiVOX 4

- Aici am avarie şi acolo sus pe plafon.

- O să fac fotografii şi o să întocmim un dosar pe care o să-l trimitem mai departe.

Această femeie este doar una din cele 40 de persoane din sectorul 4 care şi-au găsit maşinile avariate de copacii doborâţi de viscol. Acum, autoturismul are nevoie de reparaţii care depăşesc o mie de lei.

„M-am uitat la maşină şi am văzut craca de sus căzută pe maşina mea. I-am rugat pe vecini să vină să mă ajute să tragem craca să o îndepărtăm de maşină”, spune Cristina Cioroiu.

Oficialii primăriei sectorului 4 vor să rezolve problema despăgubirilor mai repede şi fără cheltuieli de judecată.

„Cetăţeanul se va adresa poliţiei locale sau rutiere care constată avaria şi cauza avariei, se face evaluarea pagubei pe care colegii de la departamentul legal din primărie şi apoi faza a treia despăgubirea”, explică Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

Pentru ca această variantă să fie pusă în practică, este nevoie de o hotărâre aprobată de Consiliul Local, decizie ce ar putea fi luată peste câteva zile.

„Este o idee pentru a iniţia un proiect de lege menit să soluţioneze aceste probleme şi nu să-i pună pe oameni să dea în judecată primăria, să piardă mult timp”, mai spune Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

Iar soluţia propusă de primăria sectorului 4 ar putea fi aplicată şi de ceilalţi edili. Deocamdată, cei păgubiţi trebuie să urmeze regulile actuale.

În cazul în care aţi găsit maşina avariată în parcare din cauza copacilor sau a crengilor căzute trebuie să mergeţi la poliţie pentru a solicita constatarea şi evaluarea pagubelor. Pentru recuperarea prejudiciului însă trebuie să daţi primăria de sector în judecată”, relatează Cristian Popa, reporter Digi24.

Digi24 le-a solicitat şi celorlalte primării de sector un punct de vedere despre iniţiativa edilului sectorului 4, dar până în acest moment nu am primit niciun răspuns.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri