Protest mascat al piloților de la Tarom. Mai multe curse au fost amânate

Data publicării:
tarom avion-1

De asemenea, au fost amânate cursele pentru Oradea, Baia Mare, Târgu Mureș și Iași.

Protestul a fost declanșat de piloții aeronavelor Airbus ale Tarom, care se plâng că fac mai puține curse externe decât cei care pilotează avioane Boeing, ceea ce are un impact negativ asupra salariilor lor. Piloții au un salariu fix, la care se adaugă diurne pentru cursele externe.

Piloții s-au declarat inapți de zbor, ceea ce provoacă întârzieri sau anulări ale zborurilor, în condițiile în care nu există suficient personal pentru a-i înlocui. Oamenii care au bilete la zborurile întârziare au aflat de la biroul de informații că piloții au reclamat dureri de stomac.

Un reprezentant al Ministerului Transporturilor declarat pentru dcnews.ro că nu este vorba despre o grevă, ci despre decizia piloților de a îngreuna traficul prin faptul că se declară inapți. „Este o ambiție a unora dintre piloți, care nu semnează Contractul Colectiv de Muncă, deși au salarii mari. Sunt alte categorii cu salarii mai mici, care nu protestează. Nu vor să înțeleagă că ăsta e bugetul. Nu e grevă, doar se îngreunează traficul”, a declarat oficialul citat de DCNews.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri