Protest masiv al forestierilor

Data publicării:
protest

Deşi protestul a fost programat pentru ora 11, la ora 10, în Piaţa Victoriei, erau prezenţi peste 1.000 de protestatari. Sunt aşteptaţi peste 5.000 de protestatari la miting, printre care proprietari de păduri, pădurari, dar şi reprezentanţi din industria lemnului, din nu mai puţin de 18 judeţe.

Principalele nemulţumiri sunt legate de compania de stat Romsilva care, spun protestatarii, a blocat întreaga industrie şi asta pentru că practică preţuri excesive. Astfel că cei care au nevoie de lemn la ora actuală preferă să cumpere la negru decât de la compania de stat, fapt ce a dus la triplarea furturilor de lemn şi la înmulţirea proprietarilor care aleg să-şi taie pădurile în mod ilegal.

Protestatarii vor depune şi o listă de cel puţin 10 revendicări, cele mai multe legate de Romsilva, însă şi cu privire la introducerea unor legi mai dure care să stopeze tăierile ilegale de lemn.

Protestul pădurarilor afectează şi traficul din centrul Capitalei, pentru că sunt impuse restricţii de circulaţie. Se estimează că protestul va dura cel puţin până în jurul orei 18.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri