Protestul sindicaliştilor CFR: Restricţii de circulaţie în Piaţa Victoriei din Capitală

Data publicării:
sindicate-Mfax

Protestul sindicaliștilor va începe cu un marș pe traseul Ministerul Transporturilor (Parcul Gării de Nord) - str. Gara de Nord - breteaua de legătură dintre str. Gării de Nord şi Calea Griviţei - Calea Griviţei - str. Polizu - str. Buzeşti - Piaţa Victoriei, între orele 11.00 și 11.45.

Apoi, în Piața Victoriei, între 11.45 și 12.15, va avea loc un miting în Piața Victoriei.

Pe timpul protestului, circulaţia rutieră va fi resistematizată în Piaţa Victoriei, prin asigurarea circulaţiei în două sensuri pe bd. Aviatorilor către Calea Victoriei şi bd. Lascăr Catargiu, precizează Brigada Rutieră, citată de Mediafax.

Peste 5.000 de sindicalişti de la CFR vor protesta joi, în Capitală, printr-o acţiune care va începe în faţa Ministerului Transporturilor şi va continua cu un marş până la sediul Guvernului, a declarat, luni, preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu.

Liderul sindical a declarat că acţiunile de protest sunt autorizate pentru 6.000 de persoane şi ar urma să înceapă la Ministerul Transporturilor.

Aproximativ 200 de sindicalişti de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă au protestat, săptămâna trecută, la sediul Ministerului de Finanţe, nemulţumiţi de disponibilizările care ar urma să aibă loc la CFR, de lipsa plăţilor compensatorii şi de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână.

Sindicaliştii au spus că vor ca salariile pentru angajaţii de la CFR să fie de cel puţin 500 de euro, precizând că dacă sunt bani pentru salarii foarte mari acordate "generalilor şi coloneilor", ar trebui să se găsească resurse şi pentru ei.

Citiți și:

Oficialii FMI, întâmpinați cu proteste. Angajații de la căile ferate protestează față de concedieri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri