Protopop de Bârlad, despre protestele din Pungești: Biserica nu poate sta deoparte când viața este pusă în pericol

Data publicării:
jandarm protest pungesti

Aici este vorba de o cu totul altă motivație. Niciodată n-a ieșit Biserica să protesteze că sunt salarii mari, mici, nu putem noi să gestionăm această problemă. Când este vorba de viață și viața poate fi pusă sub pericol atunci Biserica nu poate să fie deoparte. Nu am venit nici să instigăm, nu am venit nici să dăm jos guverne sau să stabilim care este strategia economică a țării, ci am venit să stabilim un adevăr pur și simplu, că românului trebuie să i se spună adevărul, ce se poate întâmpla în caz de”, a spus Vasile Lăiu, protopop de Bârlad.

Protopopul, aflat la locul protestelor, a ridicat problema sănătății localnicilor în cazul unei erori umane și cine și-ar asuma un eventual dezastru.

Cine a venit să ne spună despre ce este vorba? S-a prezentat numai partea plină a paharului, dar partea goală a paharului de ce nu se prezintă?”, a adăugat Vasile Lăiu, protopop de Bârlad.

Aproximativ 300 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, protestează și la această oră, pentru a treia zi consecutiv, în perimetrul unde compania Chevron va amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist.

În această după-amiază au avut loc proteste de susținere și în București și Cluj-Napoca. Sute de persoane au blocat traficul pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, de unde au plecat în merș spre sediul Guvernului, unde s-au strâns peste 2.000 de oameni.

Invitații emisiunii „Jurnalul de seară” au dezbătut cât de mult ar trebui să se implice Biserica în mișcări sociale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri