Purtătorul de cuvânt al spitalul de Arsuri: După părerea mea de medic, decesul nu are legătură cu acidentul transfuzional

Data publicării:
sange transfuzie

„Este vorba despre o pacientă care a venit în urgență în garda din 13 spre 14 iunie, o leziune extrem de severă, mușcata de caine, la nivelul antebrațului, cu ambele oase rupte, mâna atârna într-un lambou de carne. S-a intervenit de urgență în sală, s-a reintervenit pentru hemostază, pacienta era în șoc hemoragic și stare generală destul de grava. A fost nevoie de administrarea unor produși de sânge, în speță masa erotricitară. În acea noapte s-au întâmplat niște vicii de procedură și pacienta a primit un grup de sânge greșit. Evenimentul a fost descoperit și s-au luat toate măsurile necesare. Pacienta a mai stat șapte zile în spital, timp în care i s-au făcut ședințe de dializă. A decedat cam la 7 zile distanță, dar după părerea mea de medic, nu legat de accidentul transfuzional. La starea ei generală gravă, un accident tranfuzional a cărui unică manifestarea a fost insuficiența renală acută, nu i-a fost benefic, dar nu asta a fost cauza decesului”, declară Adrian Stănculea.

Întrebat care e cauza oficială a decesului, purtătorul de cuvânt al spitalului de Arsuri din București a spus că trebuie să verifice încă o dată foaia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri