Radu Mazăre: „Când mâncăm mieii ăia care se uită cu privirea blândă la noi nu mai avem nicio problemă”

Data publicării:
520b7c4d95f9cf5771000000 1

Radu Mazăre a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Consiliului Local, că în perioada următoare va fi organizată o licitaţie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de strângerea maidanezilor, conform Mediafax.

Edilul a precizat că estimează ca într-un an şi jumătate numărul câinilor fără stăpân de pe străzile Constanţei să se reducă spre zero.

Primarul Constanței a mai spus că, în urma unor calcule preliminare, municipalitatea va cheltui 100 de euro pentru întreţinerea unui maidanez timp de două săptămâni, perioadă după care este eutanasiat dacă nu va fi adoptat între timp.

„Mă gândeam că trebuie să alocăm 100 de euro de câine, pe nişte calcule preliminare, cu prinsul, să vedem cum îi prinde dacă aleargă după ei cu laţul, dacă e cu tranchilizant, dar în orice caz o să găsim bani ca să aplicăm această lege. La 100 euro pe două săptămâni, pe o lună de zile ca să adăpostesc un câine ar însemna 200 de euro. 200 de euro mi se pare că e pe undeva venitul mediu, să fim serioşi mai bine iau banii ăştia şi îi dau oamenilor”, a menţionat Radu Mazăre.

Acesta consideră că nu este în regulă ca oamenii să aibă mustrări de conştiinţă doar cu omorârea câinilor, nu şi cu a altor animale sacrificate pentru consum: „Mie nu-mi plac fariseii. Știu că ne plac animalele, ştiu că ţi-e milă de el, că nu e normal să-l omori, că avem suflet, dar când mâncăm mieii ăia care se uită cu privirea blândă la noi nu mai avem nicio problemă. Umplem maţul, stăm cu el în sus şi gâfâim şi pe ăia i-am omorât şi nu mai avem nicio mustrare de conştiinţă. Avem probleme de conştiinţă numai cu câinii, nu e în regulă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri