Radu Mazăre, întâmpinat în campusul Henri Coandă cu aplauze şi cu diploma de „cel mai curajos primar”

Data publicării:
radu mazare la iesirea din arest-1

Radu Mazăre a ajuns în campusul social cu un jeep, cu mai puţin de o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, fiind îmbrăcat în cunoscutul său costum de culoare kaki şi purtând o beretă roşie, el fiind îmtâmpinat cu aplauze de cele peste o sută de persoane care i-au scandat numele şi s-au îmbulzit să dea mâna cu el şi să-l îmbrăţişeze. Edilul a primit o diplomă de „cel mai curajos primar” de la o tânără blondă, care purta o beretă roşie, asemănătoare celei purtate de Radu Mazăre, potrivit Mediafax.

Înaintea intrării în biserică, primarul Radu Mazăre a declarat că a venit cu crucea dată de către Arhiepiscopul Tomisului atunci când a inaugurat cartierul social şi a spus că va continua să construiască acest cartier, anunţând astfel că intenţionează să realizeze şi partea a doua a acestuia.

Am să fac şi partea a doua, chiar dacă sunt mulţi duşaani care nu vor să-l fac. Am să mă rog să fie linişte în ţara asta ca să putem construi şi pentru oamenii amărâţi”, a spus Radu Mazăre.

La miezul nopţii, la scurt timp după edilul Constanţei, la biserica din cartierul social Henri Coandă au sosit fratele primarului, Mihai Mazăre, şi fiul său, Răducu.

Primarul Constanţei a mers la biserica din campusul social Henri Coandă aşa cum promisese la începutul acestei săptămâni. El declarase marţi că, dacă va rămâne în libertate, având în vedere că vineri urma să se judece contestaţia DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atunci în noaptea de Înviere va merge la campusul social Henri Coandă, cel pentru care este cercetat de procurorii anticorupţie.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cei doi au fost eliberaţi din arestul poliţiei Capitalei miercuri seară, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, la momentul respectiv decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nefiind definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Vineri seară, instanţa supremă a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate, respingând astfel recursul DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul edilului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri