Radu Mazăre, portretizat în presa franceză

Data publicării:
mazare stefan cel mare

Articolul dedicat de L'Express lui Radu Mazăre este publicat înainte de alegerile prezidenţiale din România şi revista se întreabă dacă acest scrutin poate pune capăt unui sistem marcat de corupţie.

„Sub aerele sale de playboy, primarul Constanţei este unul dintre cei mai puternici boieri feudali din România. El este însă astăzi în colimatorul justiţiei. Radu Mazăre nu se lasă intimidat de cele trei anchete care-l vizează. Trebuie spus că potentaţii baroni locali joacă un rol-cheie în viaţa politică românească. Stăpâni pe pământurile lor, unde se comportă adesea ca nişte boieri din Evul Mediu, aceşti baroni sunt şi foarte influenţi la Bucureşti.” (sursa: L'Express, citată de RFI România)

Jurnaliştii care semnează articolul spun că au încercat să-l contacteze pe Radu Mazăre prin SMS. Primarul Constanţei le-a răspus, întrebându-i dacă au nevoie de bani.

L'Express completează portretul primarului român cu fotografii extravagante: Radu Mazăre îmbrăcat în Ştefan cel Mare, deghizat în Ramses al II-lea, în Cezar sau în ofiţer nazist.

„Radu Mazăre nu se teme de nimic. Vremurile încep să se schimbe însă; oameni politici consideraţi de neatins sunt chemaţi să dea socoteală în faţa justiţiei. Noutatea este că lupta contra corupţiei s-a invitat în campania electorală”, scrie L'Express, citat de RFI România.

Publicația aminteşte că România este una din puţinele ţări europene în care politicieni aflaţi în arest preventiv au câştigat alegeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri