Raed Arafat, despre lecția învățată după Colectiv

Data publicării:
arsi la spital

Multe s-au schimbat în bine. Recent am avut un seminar la ambasada SUA. Am avut un reprezentat al Agenției Federale de Management al Situațiilor de Urgență, care a răspuns de intervenția din Rhode Island, din 2003, am avut și alt expert pe comunicare de la BBC. Am avut discuții cu colegii care au intervenit și cu media.

Din istoria SUA, cel de la Rhode Island cu 100 de decedați, 230 de răniți, nu a fost cel mai mare, ci cel mai mare a fost prin anii 1944 cu 400 de decedați. Ei au învătat acolo, la Rhode Island, și au implementat.

Noi, după Colectiv, am făcut o analiză și am avut o serie de lecții care au fost aprobate printr-un memorandum de prim-ministru, ministrul de Interne și de către ministrul Sănătății și tot cei implicați. În memorandum există lecții învățate pozitiv și anumite lucruri de îmbunătățit și acolo mergem pe partea de comunicații, pe partea de coordonare a intervenției pe linie integrată. Vrem să aducem într-un singur loc, dispecerat, partea de Ambulanță, cu SMURD și cu Pompierii. Clădirea e gata, sper să o facem anul ăsta”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri