Răniți în tren. Șase pasageri au ajuns la spital în urma unui incident în gara din Arad

Data publicării:
raniti tren arad

O zdruncitură dintr-odată. Şi ai realizat ce s-a întâmplat până la urmă? Pe moment nu am realizat, a fost o ameţeală”, povestește un rănit.

Accidentul feroviar s-a produs la ora 14 şi 20 de minute. Trenul Regio Timişoara-Oradea oprise în Gara Arad pentru a schimba locomotiva. În timpul manevrei mecanicul s-a apropiat cu vizeză prea mare de vagoanele în care se aflau aproape 150 de oameni.

A fost puternică izbitura? Foarte puternică. dar de ce s-a întâmplat? Neatenţia mecanicului? Nu pot să îmi dau seama. Colegul a dat semnale”, spune conductorul trenului lovit.

„Uitaţi aici, în compartimentul ăsta a fost, în ăsta a fost problema. Ce s-a întâmplat, aici au zburat lucruri, ce s-a întâmplat? Au zburat astea, spătarele, a fost o placă de metal şi aia o zburat iară.

O bubuitură extraordinară! Copiii sunt în spital acum şi soţul cu ei şi eu stau aşa disperată, nu ştiu. Băiatul are 14 de ani, fata 17. Numai ne-am trezit cu o frână că am zburat toţi cu faţa drept către scaune. metalele ne zburau pe lângă cap. Sticlele sparte, iar la un tânăr metalul i-a picat drept în picior. I-am dat o haină de la mine ca să se lege până a venit ambulanţa.

Eu m-am lovit la cap, am căzut jos, dar mi-am revenit repede”, spun oamenii aflați în tren.

Şase pasageri au fost răniţi, iar patru dintre ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad.

Monica Puticiu, medic primar: Toţi pacienţii sunt stabili hemodinamic şi respirator. Se efectuează investigaţii suplimentare. Copiii de 14 ani şi 17 ani vor rămâne internaţi pentru supraveghearea evoluţiei în continuare. Leziunile au fost minore.

Pentru că pasarela care face legătura dintre clădirea Gării Arad şi peroane nu este încă funcţională, pompierii au fost nevoiţi să taie un gard dintre linii, pentru ca medicii să ajungă la răniţi. CFR Călători a anunţat că restul călătorilor au ajuns la destinaţie cu acelaşi tren. O comisie cercetează acum cauzele producerii accidentului. 

Călătorii dintr-un tren care urma să plece din gara de la Arad au fost răniţi după ce locomotiva a venit cu viteză mare şi a izbit puternic garnitura cu care trebuia să se cupleze.

Un echipaj de descarcerare al pompierilor a intervenit pentru a tăia un gard din gară, astfel încât medicii să aibă acces cu tărgile la un peron pentru a putea prelua victimele.

Poliția Transporturi Feroviare a început o anchetă, mecanicii de locomotivă și alți angajați urmând să fie audiați.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri