Răspunsul lui Raed Arafat în urma acuzaţiilor apărute după publicarea înregistrării primului apel la 112

Data publicării:
raed arafat fb

Apariţia înregistrării apelului la 112 pentru intervenţia la Colectiv, paralel cu susţinerea bilanţului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a fost pentru mine şi pentru colegii mei una interesantă mai ales că noi, ca Departament pentru Situaţiile de Urgenţă, nu am avut acces la înregistrările respective şi nici la stengoramele discuţiilor chiar dacă le-am solicitat oficial de la STS, în ideea că tragedia este sub ancheta Parchetului General şi că nu avem acces la înregistrări decât dacă aprobă procurorul.

Ne-am adresat şi la procuratură să obţinem acordul însă nu am primit răspuns în acest sens şi am rămas să asteptăm finalizarea anchetei ca să avem acces la un segment care ne interesa mult pentru finalizarea analizei şi a lecţiilor învăţate. Acum, înregistrarea este pe internet şi la televiziuni şi începe din nou atacul că noi am ascuns faptul ca un pompier ştia unde este Colectiv din ce reiese din înregistrare.

Pe scurt, faptul că un pompier, care lucrează la dispecerat, ştie unde este Colectiv nu spune nimic din punct de vedere instituţional. Iar acuzaţiile care au început să apară că noi, sau eu, am minţit iar ascunzând aceste informaţii sunt nefondate având în vedere ca nu am avut acces la înregistrari la nici un moment până când au apărut ele în spaţiul virtual şi în presă acum 2 zile. Acest lucru poate fi şi probat prin documentele de corespondenţă pe care le detinem la DSU!

Am dorit să clarific acest aspect acum înainte să fie dezlănţuite atacurile care au început azi dimineaţă deja astfel încât să fie cei interesaţi informaţi corect!” este mesajul postat pe Facebook de Raed Arafat, secretarul de stat al MAI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri