RATB încetinește mersul și pierde călători

Data publicării:
RATB 104 - RATB.STFP.NET

Numai în septembrie, autobuzele, troilebuzele şi tramvaiele RATB au ratat 41.500 de curse. Cifrele vin de la inspectorii Autorităţii de Reglementare a Serviciilor Publice. Doar două din zece mijloace de transport în comun ajung la timp în staţie, arată un raport recent al activităţii RATB.

Reprezentanţii regiei au şi o explicaţie. „Intensitatea traficului rutier, blocajele din trafic care au dus efectiv la pierderea unor curse, nerealizarea în întregime a programului de circulaţie. De asemenea, o altă cauză importantă pentru noi o reprezintă defecţiunile tehnice ale vehiculelor”, spune Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Inspectorii Autorităţii de Reglementare a Serviciilor Publice stau zilnic, prin sondaj, la capăt de linie şi notează ora la care ajung mijloacele de transport în comun. Datele sunt confruntate apoi cu cele ale şoferilor şi vatmanilor.

Aceste monitorizări sunt efectuate în perioade diferite din timpul zilei, astfel încât să acoperim întreaga plajă a graficului de circulaţie”, spune Ciprian Cărnuţă, director servicii AMRSP.

Din cele aproape 1.800 de mijloace de transport în comun câte sunt în Bucureşti, aproape o treime sunt trase pe dreapta din cauza pieselor lipsă. Iar asta înseamnă timpi şi mai mari de aşteptare între curse.

„Au fost reparate o parte dintre vehiculele aflate în imobilizare şi sperăm ca în perioada următoare, câteva săptămâni, o lună de zile, să rezolvăm şi această problemă”, a declarat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB.

Sătui să aştepte minute în şir în staţii, mulţi dintre călătorii s-au reorientat spre alte mijloace de transport.

Metroul circulă foarte bine, vine la timp, e confortabil, e frig sau cald afară suntem la adăpost oricum”, spune un călător.

RATB transporta zilnic peste 600.000 de călători, însă numărul lor a scăzut cu aproape zece la sută în ultimele luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri