Război între pariori, site-urile ilegale și stat

Data publicării:
pariuri

Andrei caută norocul la pariuri sportive de câţiva ani şi nu s-a gândit o secundă că o să găsească de fapt ghinionul: a fost amendat pentru că a jucat pe un site declarat ilegal.

„M-am trezit cu amendă de 5.000 de lei. O voi contesta în instanţă, mi se pare un abuz din partea ONJN. Și Bet365 au vina lor că nu ne-au restricţionat accesul la site”, spune el.

În aceeaşi situaţie sunt 70 de mii de români care au pariat pe site-uri fără licenţă. Amenzi între cinci şi 10 mii de lei vor primi însă doar cei care au jucat masiv.

82 % din acești jucători în perioada de două săptămâni sunt cu rulaje foarte mici. Vor primi avertisment”, a spus Nestor Odeta Cristinela, preşedintele ONJN.

Pariorii care sunt amendaţi pot contesta amenda în termen de 15 zile.

Dacă pierd această acţiune împotriva autorităţii, ar trebui să ceară banii pe care trebuie să îi plătească autorităţii şi cheltuielile de judecată, să le ceară celor cu platforma respectivă”, a spus avocatul Gheorghe Piperea.

Ca să nu fie dat în judecată de clienţii care i-ar putea cere despăgubiri pentru că nu i-a informat că nu mai avea licenţă, site-ul Bet365 oferă asistenţă juridică gratuită pariorilor amendaţi şi îi îndeamnă să dea în judecată statul. Cine vrea să dea în judecată site-urile care au funcţionat clandestin au însă mari şanse să câştige.

Nu poate să invoce nimeni, niciun avocat, că ei au fost de bună credinţă, din moment ce ei au fost înştiinţaţi în scris. Există hârtie, corespondenţă oficială între ONJN şi Bet365, unde se specifică clar: Vă rugăm să opriţi în perioada respectivă şi aveţi drept de operare începând cu 1 octombrie”, spune Sorin Constantinescu, preşedintele Asociației Organizatorilor de Cazinouri din România.

Potrivit Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, există un jucător care a rulat în cele 3 săptămâni peste 1,3 milioane de euro. Per total, piaţa jocurilor de noroc din România este o industrie de peste un miliard de euro anual. În fiecare an, doar pe internet, 400 de mii de români joacă şi pariază.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri