RCS & RDS finalizează acoperirea a 57 de localități din mediu rural cu servicii de comunicații mobile

Data publicării:
RCS-RDS-firma

RCS & RDS anunță că în data de 05 aprilie 2016 a finalizat acoperirea cu servicii de comunicații mobile a tuturor celor 57 de localități din mediul rural potrivit licenței aferente spectrului de 900 MHz.

Utilizatorii serviciului Digi Mobil din cele 57 de localități beneficiază acum de acoperire 3G datorită investițiilor pe care compania le-a făcut în acoperirea rețelei 3G, prin tehnologiile din familia HSPA.

În urma procedurii din anul 2012 prin care au fost atribuite licențe în spectrul 800 și 900 Mhz, ANCOM a stabilit în sarcina operatorilor obligația de a acoperi, până la data de 5 aprilie 2016, cu servicii de comunicații mobile în bandă largă un număr de localități „albe”, localități fără acoperire.

RCS & RDS investește în dezvoltarea reţelelor 3G şi 4G pentru a acoperi cât mai multe localităţi, astfel încât să beneficieze de serviciile Digi Mobil cât mai mulţi utilizatori, urmând ca, până în 2019, reţeaua proprie 3G să acopere 98% din populaţie. În același timp, compania se implică activ în dezvoltarea telecomunicațiilor din România, fiind un susținător al progresului și inovației tehnologice care să fie și accesibile tuturor categoriilor de consumatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri