RCS & RDS migrează către tehnologii superioare de 100Gbps pentru rețeaua proprie de transport de date

Data publicării:
digi

Această implementare va îmbunătăţi calitatea furnizării serviciului, va mări capacitatea reţelei şi va asigura o creştere semnificativă a lărgimii de bandă pentru a susţine serviciile ce solicită trafic intens şi stabil pentru serviciile şi aplicațiile de ultimă generaţie.

Am dezvoltat de-a lungul anilor propria infrastructură de comunicaţii pe suport de fibră optică la nivel naţional, investind semnificativ şi permanent în creşterea serviciilor fixe şi mobile, în reţele şi în tehnologii noi pentru a le oferi utilizatorilor noştri servicii de calitate. Flexibilitatea şi performanţa serviciilor oferite, acoperirea largă, precum şi preţurile avantajoase, adaptate puterii de cumpărare din România, au făcut ca serviciul de internet să fie prezent în milioane de case din România. Vom continua această strategie de a investi în soluții de viitor de calitate și accesibile, pentru a ne păstra titulatura de lideri în furnizarea serviciilor de comunicaţii din România”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS & RDS.


Implementarea proiectului s-a desfăşurat pe parcursul a jumătate de an şi a necesitat investiţii în tehnologie şi echipamente în valoare de peste 2,2 milioane de euro şi îi va permite operatorului să asigure viteze de acces la internet de top în continuare.

Creşterea utilizării internetului, intensificarea consumului de conţinut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar câteva exemple care necesită permanent capacităţi de transport sporite şi adoptarea tehnologiilor noi atât în partea de reţea care deserveşte clientul final, cât şi în cea “nevăzută” reprezentată de CORE NETWORK, coloana vertebrală a oricărei reţele de telecomunicaţii”, a adăugat Silviu Georgescu, director tehnic RCS & RDS.

RCS & RDS oferă în prezent cele mai rapide şi stabile conexiuni la internet fix din România, la preţuri cuprinse între 29 lei/lună (TVA inclusă) şi 55 lei/lună (TVA inclusă).

Calitatea serviciului de internet şi a gradului de satisfacţie al clienţilor companiei au fost confirmate de rezultatele studiilor realizate cu ajutorul utilizatorilor serviciilor de internet fix. Premiile reprezintă recunoaşterea eforturilor şi experienţei RCS & RDS în oferirea de servicii de calitate de care beneficiază clienţii săi, la costuri eficiente.

Conform Netograf.ro - aplicația ANCOM pentru testarea și monitorizarea calității serviciului de internet fix, RCS & RDS se află pe primul loc în topul furnizorilor de internet din România. Poziţia fruntaşă în topul furnizorilor de internet este susţinută şi de participanţii la studiul Trusted Brands (realizat de revista Reader’s Digest) care au considerat, pentru al nouălea an consecutiv, că RCS & RDS este cel mai de încredere furnizor de internet din România. Totodată, recunoaşterea utilizatorilor a făcut ca RCS & RDS să primească premiul de excelenţă pentru cel mai bun furnizor de internet din România, la a 12-a ediţie a Galei Comunicaţii Mobile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri