Reacția Ambasadei Statului Israel la București după numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR

Data publicării:
steag israel

 

Ambasada Statului Israel la București a aflat cu îngrijorare despre numirea într-o funcție-cheie, în cadrul Televiziunii de Stat, a doamnei Oana Stănciulescu, jurnalist cu experiență, dar cu nenumărate exprimări publice antisemite și simpatii vădite față de Mișcarea Legionară. Amintim că, prin afirmațiile sale, doamna Stănciulescu a pus la îndoială existența Holocaustului și s-a identificat cu lideri ai Mișcării Legionare, responsabili pentru ororile Holocaustului din România”, se arată în reacția oficială a ambasadei statului Israel cu privire la numirea Oanei Stănciulescu în CA al TVR.

Reprezentanţa diplomatică apreciază că decizia de numire a Oanei Stănciulescu poate avea impact negativ în ceea ce priveşte promovarea valorilor democraţiei.

Dorim să atragem atenția că o astfel de decizie poate avea un impact negativ semnificativ în ceea ce privește prezentarea obiectivă a faptelor istorice și promovarea valorilor democrației, cu precădere asupra noilor generații, vulnerabile în fața unor eventuale dezinformări”, se mai precizează în comunicat.

În urma unor afirmaţii făcute în anul 2015, jurnalista Oana Stănciulescu a fost acuzată de neolegionarism şi promovarea ideilor de extremă dreapta.

Oana Stănciulescu a fost propusă de Partidul Naţional Liberal pentru a face parte din Consiliul de Administraţie (CA) al TVR.

Vă reamintim că profesori universitari, analiști, publiciști și jurnaliști au trimis pe 17 martie o scrisoare de protest conducerii PNL. Semnatarii scrisorii spun că Oana Stănciulescu a combătut legea antilegionară și eroizează personalități „de orientare legionară, xenofobă, antieuropeană și antidemocrată”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri