Reacţia presei israeliene după arestarea celor doi suspecţi care ar fi spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi

Data publicării:
KOVESI 1

Presa israeliană a scris despre cei patru cetăţeni israelieni care sunt anchetaţi ca au spionat-o pe şefa DNA . Doi dintre aceştia sunt Dan Zorella și Avi Yanus, foști ofițeri de informații şi cofondatori și directori executivi ai firmei israeliene de investigații private Black Cube.

Alţi doi, Ron Weiner și David Geclowicz, angajaţi ai Black Cube, au fost arestați deja în România pentru că „au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice - n.red.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestuia”. Acest lucru a fost de asemenea menţionat şi în presa israeliană.

Firma Black Cube a confirmat că cei doi au fost arestaţi, conform The Times of Israel.

Presa israeliană a mai scris că Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT, a declarat că cercetările sunt în faza preliminară şi că în acest moment nu ştie cine anume a cerut ca şefa DNA să fie spionată.

Compania Black Cube a fost fondată în 2010 în Tel Aviv de către cei doi foști ofițeri de informații israelieni, Dan Zorella și Avi Yanus şi are sucursale atât în Londra, cât și în Paris. Compania oferă servicii juridice și de intelligence.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri