Reacţia străzii după verificările ANPC privind prezenţa copiilor la proteste

Data publicării:
170205_PROTEST_ZIUA_VI_06_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Strada reacţionează după ce Protecţia Copilului, sesizată cu privire la prezenţa copiilor la proteste, a cerut informaţii în acest sens de la direcţiile locale.

170205_PROTEST_ZIUA_VI_06_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Una din cele mai aberante forme de intimidare şi care aduce aminte de ce se întâmplă în regimul comunist când părinţii erau ameninţaţi cu ce li se poate întâmplă copiilor.

Nu, părinţii protestatari nu au ieşit la cerşit cu copiii în braţe, că să stoarcă milă guvernanţilor! Părinţii protestatari au ieşit în stradă cu copiii din n alte motive, inclusiv că să îi înveţe să ia atitudine, să se implice în comunitate, să le pese.

De ce este ok să faci acest lucru la o acţiune ecologică, sau pentru păduri şi acum să nu fie ok?

Alţi părinţi au mers cu copiii pentru că nu oricine are cu cine să îi lase acasă. Alţii pentru că e vorba de viitorul lor.

De fapt politizarea şi manipularea participării copiilor o fac tocmai PSD şi instituţiile care vor să folosească decizia părinţilor de a veni împreună cu copiii împotriva lor.

Se numeşte #abuz.

Convenţia Internaţională drepturilor copilului da dreptul părinţilor să-şi educe copiii în concordanţă cu convingerile sale. De când sunt convingerile democratice periculoase pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici?

De fapt problema e că PSD vede cum generaţia tânăra îi scapă de sub control. Şi vrea să o pedepsească. PSD este incapabil de dialog. Ştie doar să dea cu pumnul”, este mesajul postat pe pagina de Facebook „Corupţia ucide”.

Într-o adresă trimisă în această dimineaţă, Protecţia Copilului cere ca până mâine, la ora 16, direcţiile locale să trimită numărul de sesizări şi ce măsuri au luat în aceste cazuri.

Decizia vine după ce, la Protecţia Copilului, au ajuns mai multe sesizări anonime privind participarea copiilor la manifestaţiile antiguvernamentale.

Un articol din legea pentru protecţia copilului specifică faptul că părinţii nu-şi pot folosi copiii pentru interesul propriu. Articolul a fost invocat de Protecţia Copilului pe 8 februarie, într-un comunicat de presă adresat celor care merg la proteste însoţiţi de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri