Recomandări în zilele cu temperaturi scăzute

Data publicării:
Ger frig vremea meteo iarna GettyImages-465628607

 

Foto: Gulliver/GettyImages 

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate - căciuli, mănuși și fulare.

Trebuie evitată  expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.

De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Ministerul Sănătății recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor - aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbo.

Ministerul Sănătății informează că a reluat atenționarea către direcțiile de Sănătate Publică județene și a Municipiului București pentru a lua toate măsurile care se impun la nivelul unităților sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria și interna un număr mai mare de pacienți, pe perioada vizată.

De asemenea, Ministerul Sănătății a solicitat Direcțiilor de Sănătăte Publică să verifice stocurile de medicamente necesare pentru tratamentul pacienților afectați de temperaturile scăzute din această perioadă. În plus, serviciile de ambulanță județene au fost avertizate să suplimenteze numărul de echipaje și să doteze corespunzător mașinile de intervenție, în funcție de necesitățile din teren.

Citiți și

Trenuri cu zeci de minute întârziere din cauza vremii

Prognoză ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri