REGELE MIHAI ESTE GRAV BOLNAV ŞI SE RETRAGE DIN VIAŢA PUBLICĂ

Data publicării:
regele-mihai-al-romaniei casa regala

Majestatea sa Regele Mihai este grav bolnav. Diagnosticul este dur - Regele are o formă gravă de cancer. Veştile vin din Elveţia, acolo unde s-a întrunit Consiliul Regal.

Potrivit reprezentanţilor Casei Regale, majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală, iar în perioada următoare va avea nevoie de un tratament complex pentru a se reface. De aceea, a desemnat-o pe Principesa Margareta să îl reprezinte în toate activităţile publice care vor avea loc în perioada următoare.

Întâlnirea Consiliului Regal care a avut loc la Morges, o localitate aflată în apropierea reşedinţei Casei Majestăţii Sale, pune în discuţie veştile triste privind starea de sănătate a Regelui Mihai. Tocmai de aceea, familia regală face un apel la discreţie din partea opiniei publice, dat fiind faptul că pentru Regele Mihai va urma o perioada de tratament şi recuperare. În acest moment, Majestatea Sa se află sub supravegherea medicilor elveţieni, însă vorbim despre un diagnostic sever, iar tratamentul pe care acesta îl va urma va fi unul complex şi de durată.

A fost cea de-a cincea întrunire a Consiliului Regal, convocată de Majestatea sa în ultimii şase ani. Din Consiliu fac parte, pe lângă Principesa Margareta şi Principele Radu, avocatul familiei regale şi alte persoane apropiate Regelui Mihai.

Bancherul Guy Pochelon este membru al Consiliului Regal, consilier pe teme economice.

Acum, într-adevăr, are un handicap, are 94 de ani, în curând 95 şi trebuie să luam şi asta în calcul. Se plângea tot timpul că nu se poate întoarce în garaj, dar este în continuare foarte activ. Citeşte, iar discuţiile noastre se desfăşoară ca acum 10-15 ani”, a declarat pentru Digi24 Guy Pochelon.

Dorinţa expresă a Regelui a fost ca Principesa Margareta să fie cea care preia conducerea Casei Regale.

„Această situaţie vine în anul în care familia şi ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea dianistei şi a statului român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, custodele coroanei, va găsi forţă de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice”, a transmis Regele Mihai.

Principesa Margareta s-a implicat de foarte multă vreme în acţiuni caritabile, în proiecte educaţionale, este preşedintele Crucii Roşii din România şi este percepută în România în această funcţie de continuatoare”, subliniază Anneli Ute Gabanyi, membru în Consiliului Regal.


Regele a fost supus unei intervenții chirurgicale. Vorbim de un diagnostic destul de sever: leucemie cronică și carcinom metastazant, ceea ce se traduce prin cancer cu metastaze.

Veştile vin din Elveţia, acolo unde în urmă cu puţin timp s-a întrunit Consiliul Regal. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Regale, majestatea sa a suferit o intervenţie chirurgicală şi va avea nevoie de un tratament complex.

Familia Regală a făcut apel la discreție, deoarece în perioada următoare Regele va începe un tratament complex și de durată.

În acest moment, Regele Mihai se află sub supravegherea medicilor elvețieni.

Regele Mihai I are 94 de ani, până acum nu a mai suferit intervenții medicale sau boli de care să fi știut.  

Regele Mihai a desemnat-o pe Principesa Margareta să îl reprezinte în toate activităţile publice.

Citiți și: 

PORTRET | Regele Mihai: de la viața în exil la discursul istoric în Parlament
Revenirea în țară a Regelui Mihai: întâi gonit, apoi primit cu brațele deschise de autorități
GALERIE FOTO | Regele Mihai, din tinerețe la cele mai recente imagini publicate de Casa Regală
PORTRET | Principesa Margareta, succesoarea Regelui Mihai

Istoricul Cosmin Popa și Răzvan Theodorescu, despre anunțul făcut de Casa Regală

Consiliul Regal s-a reunit la cererea Majestății Sale. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale care a fost supus unei intervenții chirurgicale. Diagnosticul este de carcinom mestanazant și leucemie cronică. Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestății Sale care a fost suspus unei intervenții chirurgicale. Regele a decis să dea următorul mesaj: `În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical, situația vine în anul în care familia și țara sărbătoresc 150 de ani de la formarea dinastiei. Sunt sigur că Margareta, Custode de Coroană, va găsi înțelepciunea de a mă reprezenta. Am cerut Consiliului Regal să își continue menirea și să prezinte sfatul său Custodelul Coroanei. Regele Mihai, 1 martie`, a declarat membrul Consiliului Regal, Andrew Popper.

 Foto: www.familiaregala.ro 

Ultima apariţie publică a Regele Mihai a fost în noiembrie 2014, la o recepţie oferită la Palatul Elisabeta. Mii de oameni au venit atunci să-l felicite pentru cei 93 de ani pe care îi împlinise recent.

De trei ori a ieşit atunci regele să îi salute pe cei care au umplut curtea Palatului Elisabeta. Printre oaspeţii de seamă s-a aflat şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri