Regina Ana, în primul interviu acordat în România: Eu și fratele meu l-am învățat pe Regele Mihai cum se trăiește simplu, nu într-un palat

Data publicării:
regina ana tanara

 

Regina Ana: Am mers la cinema împreună, pentru că regele nu știa cum se stă la coadă la un cinematograf, cum se plătește... Da! Atunci fratele meu Michel și cu mine l-am învățat cum se trăiește simplu, nu într-un palat. Așa a aflat cum se stă la coadă, cum se plătește la un magazin, cum se cumpără bilete la cinema. Era amuzant. Nu știa nici cum se plătește taxiul.

Eugenia Vodă: Nu știa să plătească taxiul! Deci, iată, dumneavoastră sunteți omul care l-ați ghidat pe rege spre normalitate.

Regina Ana: Voila!”

După ce s-au căsătorit, Regina Ana și Regele Mihai au muncit ca să se întrețină. În anii '50, pe când locuiau în Marea Britanie, au muncit la o fermă și în propriul lor atelier de tâmplăriei. De asemenea, cei doi au crescut găini ca să se întrețină.

Regina Ana a vorbit despre perioada în care Regele Mihai a fost broker în New York. De asemenea, Regina Ana a spus că regele Mihai este un „excelent mecanic” și ar fi putut deveni „inginer mecanic” dacă și-ar fi dorit.

„Eugenia Vodă: M-a surprins că, pe lângă munca asta de mecanic - regele iubea Jeep-urile, se știe, deja e intrat în istorie că se pricepe la motoare și era un artist în zona asta - m-a surprins un lucru pe care mai puțină lume îl știe, și anume că regele Mihai a făcut timp de nouă ani brokeraj, a fost specializat la New York, la o agenție de brokeraj și a fost broker.

Regina Ana: Da, a fost dificil pentru el să fie broker. Atunci când ești broker trebuie să ieși mult în oraș, să mergi la cocteluri și la dineuri, ca să găsești clienți. Și nu era genul nostru. Deci, era dificil.

Eugenia Vodă: Regele Mihai a renunțat la brokeraj după nouă ani, când și-a pierdut și ultimul client.

Regina Ana: Nu aș spune că a pierdut ultimul client. Ultimul client l-a părăsit”

Regina Ana și-a amintit că pentru a o ajuta pe Regina Elena după pierderea Vilei Sparta a vândut un colier de diamante pe care l-a primit de la Regele Mihai când s-au căsătorit.

Doamne, a fost teribil. Când ne-am căsătorit, regele, cu generozitatea lui moștenită de la Regina Elena, mi-a dăruit un formidabil colier de diamante. Cred că există fotografii în care îl poartă Regina Maria. L-am primit cadou și când n-am mai avut bani, nici noi, nici Regina, l-am vândut. Am vândut toate bijuteriile pe care le-am primit. Am păstrat ceasul și perlele astea și așa am putut s-o ajutăm pe Regină. Dar, când n-am mai avut nimic, n-am mai putut s-o ajutăm. Atunci a trebuit să vândă Villa Sparta. Pentru ea, a fost ceva îngrozitor. A venit să locuiască într-un apartament la Lausanne, dar nu era același lucru. Ne-a dat din mobila ei, ce-a mai putut salva. Și acum, la Săvârșin, avem multe care provin de la Villa Sparta”, și-a amintit Regina.

Întrebată unde se simte acasă, Regina a răspuns că la Săvârșin. 

Când sunt aici (n.red la Săvârșin). Săvârșin e un loc fermecător, care îmi place mult și pe care fiica mea Margareta l-a aranjat ca pe vremea Reginei Elena și a Regelui Mihai. E o casă care te primește cu brațele deschise. Are și un parc frumos, cu arbori bătrâni. E un loc foarte îngrijit, e foarte bine. Locul care îmi place foarte mult (din București n.red) e Muzeul Satului. Locuim alături, la Palatul Elisabeta, care i-a fost dat soțului meu, ca să poată trăi aici până la moarte. E un loc foarte frumos, pentru că suntem ca într-un fel de pădure, în afara orașului”, a spus Regina Ana. 

Urmăriți interviul integral în materialul video de mai sus. 

Citiți și: 
PORTRET. Regina Ana, femeia curajoasă care s-a căsătorit cu un rege proscris
Regele Mihai şi Regina Ana, o poveste de dragoste de aproape șapte decenii
Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeș, sanctuarul regilor României
Ambasadorul Marii Britanii: Sunt profund îndurerat de vestea trecerii în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Ana a României
Iohannis: Regina Ana, expresia celei mai distinse valori de decență, devotament și dragoste de țară
A murit Regina Ana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri