Reportaj cu camera ascunsă. ONG-urile nu acceptă câini în adăposturi

Data publicării:
caini maidanezi mediafax 2 -3

Într-un loc mărginaş din cartierul Giuleşti se află un adăpostul canin care aparţine unei asociaţii de protecţie a animalelor: câteva sute de metri pătraţi, o poartă ferecată cu lacătul şi cinci câini comunitari care stau în faţa adăpostului.

Animalele sunt lăsate libere. Cei care care se ocupă de adăpost par să nu le bage în seamă.

„Să strigaţi la patroană de aici și să-i preia ea. Dar, în general, nu prea îi ia. Din capul ală şi până acolo sunt 40 de câini. Vine, îi hrăneşte, îi lasă să se bată între ei”, spune un bărbat care locuiește în zonă.

Reporterii nu au găsit pe nimeni la acest adăpost așa că și-au continuat drumul spre sediul din acte al Fundaţiei Doris Hope. Nici acolo nu au găsit niciun responsabil.

Au primit un număr de telefon la care nu poate fi contactat nimeni.

Adăpostul Mogoşoaia este următoarea ţintă. Fostul adăpost canin al Primăriei Capitalei a fost preluat de un ONG privat. Reporterii i-au rugat pe administratori să ridice de pe stradă câţiva câini.

Înregistrare cu camera ascunsă:

Oficial adăpost: Nu se poate, este plin.

Reporter: Vreau şi eu să las trei câini pe care îi am la scara blocului.

Oficial adăpost: Nuuu, nu avem locuri de mult noi.

Reporter: Îi și strângeți?

Oficial adăpost: Nu. Că nu avem unde să-i ducem noi.

Reporterii sunt îndrumaţi spre Poliţia Animalelor sector 1, care se ocupă de strângerea câinilor de pe străzi. La intrare, un câine comunitar găzduit de paznic îi face să creadă că ar putea avea noroc.

O singură echipă de hingheri trebuie să acopere peste 64 de kilometri pătraţi în care trăiesc peste 3.000 de câini vagabonzi. Este singurul loc în care am putea lăsa animalele fără stăpân.

În București, activează peste 30 de ONG-uri de protecție a animalelor. Puține însă se ocupă efectiv cu strângerea şi îngrijirea câinilor comunitari.

Nici Primăra Capitalei nu stă mai bine. Cu un serviciu special înființat pentru prinderea și sterilizarea maidanezilor, cele trei echipe de hingheri sunt depăşite în fața celor peste 64.000 de câini comunitari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri