Restauratori după o săptămână de lecţii

Data publicării:
restauratori

Cursul de restaurare organizat de Fundaţia "Prinţul de Wales" la Criţ în perioada 1-5 iunie 2015 s-a încheiat.

După cinci zile de lucru, zidul unei case, construit în 1869, este reabilitat, pregătit să reziste încă o sută de ani. La fațada zidului s-a muncit ceva mai mult, iar ploaia de aseară a îngreunat un pic lucrurile. S-a tencuit, dar nu a apucat să se usuce, așa că varul se va da abia luni. Dar nu asta este important, ci faptul că fiecare dintre ucenicii lui Henry Rumbold și-a însușit principiile de bază ale restaurării unei case tradiționale săsești.

Voluntarii care au participat la curs au primit atestatul profesional.

Ne-am dorit foarte mult să lucrăm în comuna Buneşti pentru că este o comună. Ştiu că sunt câteva proiecte în sat ce urmează să fie dezvoltate cu bani privaţi, câteva case care urmează să fie reparate. Vă doresc mult succes ca să vă găsiţi o slujbă cât mai aproape de casă, asta este foarte important”, a spus Aura Woodard, director executiv al Fundaţiei "Prinţul de Wales".

„Este o singură cale pentru a face asta, cea corectă. Vă doresc succes pe viitor pentru că sunteţi capabili de a ajunge departe în această meserie. Avem şi aceste certificate pentru dumneavoastră, care atestă că aţi venit la acest curs şi pe care vi le înmânăm cu mare plăcere”, a spus şi Henry Rumbold, meşterul zidar.

În utimele două săptămâni, 26 de săteni din Daia şi Criţ au participat la cursurile de calificare. Va urma o şcoală de vară la Viscri, în iunie, după care Henry Rumbold se mută în Valea Zălanului pentru a instrui localnici de acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri