Român ucis în atentatul de la Nisa. Mesajul ambasadorului României în Franţa

Data publicării:
luca niculescu-1

„Am aflat azi cu multă tristețe că tatăl băiatului nu a supraviețuit. Cuvintele sunt de prisos. Nu pot să spun decât că suntem alături de familie în aceste momente cumplite. Băietelul și mama lui sunt internați în spital și am convingerea că se vor însănătoși. Așteptăm să fie bine și ceilalți doi români răniti în atentat, pe care am avut ocazia să îi văd la spital. Pentru unii recuperarea va fi mai lungă și dificilă, dar sunt tineri și vor traversa această încercare nedreaptă.

În cele trei zile și trei nopți petrecute la Nisa am văzut multă tristețe, multă durere, multe lacrimi. Oameni veniți din toate colțurile lumii care își căutau prieteni sau membri ai familiei și pentru care orele și zilele de așteptare erau de neînțeles. Am întâlnit și multă hotărâre, multă luptă. Bunica băietelului rănit este un monument de curaj și va fi cel mai important sprijin pentru fată și nepoțelul ei în lungul drum de recuperare care îi asteaptă. La fel și vărul ei, impresionant prin calmul său, sau ceilalți membri ai familiei veniți din România sau din Europa pentru a ajuta.

În ceea ce privește sprijinul, el a venit din multe părti. În primul rând medicii și personalul medical, care au lucrat non stop și cărora le dădeau lacrimile atunci când îți spuneau "ne-am făcut doar datoria". Vreau să mulțumesc rudelor și prietenilor familiilor care s -au mobilizat pe rețelele de socializare și au ajutat cu elemente prețioase”, a scris Luca Niculescu pe Facebook. 

Un terorist a ucis, în noaptea de joi spre vineri, la Nisa, cel puţin 84 de persoane, printre care şi copii, după ce a intrat cu viteză, cu un camion, în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais.

Imediat după atac, trei români au fost dați dispăruți. Este voba despre o familie cu un copil. Primul a fost găsit copilul, apoi mama. Ambii sunt printre răniți și se află internați în spital, în stare gravă, dar stabilă.

Alți doi români au fost răniți în urma atentatului. Și aceștia sunt spitalizați.

Citiți și:
Atentatul de la Nisa. Filmul evenimentelor
Atentat la Nisa. Peste 50 de copii au fost duși la spital
Atentat la Nisa. Martor: „E groaznic să vezi un copil care îți întindea mâna să-l ajuți și nu puteai”
Atentat la Nisa. Șoferul a fost identificat. Polițiștii fac percheziții la locuința lui
Atentat la Nisa. Liderii lumii musulmane condamnă atacul

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri