Româncă deportată pentru că a cerşit în Copenhaga

Data publicării:
cersetoare roma GettyImages-163453808 09082015
Foto: Gulliver/GettyImages

Magistraţii danezi au decis marţi că o româncă va petrece 20 de zile în spatele gratiilor, urmând să fie deportată în România pentru că a cerşit pe o stradă din Copenhaga, transmite versiunea daneză a The Local, citată de News.ro.

cersetoare roma GettyImages-163453808 09082015
Foto: Gulliver/GettyImages

De asemenea, românca în vârstă de 63 de ani urmează să devină prima persoană deportată în urma înăspririi legislaţiei împotriva cerşetorilor de către ministrul Justiţiei, Soren Pape Poulsen.

Însă, nu este pentru prima dată când autorităţile daneze deportează o persoană pentru că a cerşit bani sau alte bunuri în public. În noiembrie, magistraţii au condamnat o femeie slovacă la 40 de zile de închisoare şi au cerut deportarea acesteia după ce a cerşit pe străzile din Danemarca.

Ministrul Poulsen a declarat un adevărat război împotriva cerşetorilor de pe străzile daneze, iar românca este prima cerşetoare deportată după înăsprirea legislaţiei de la Copenhaga.

Comportamentul ei este continuu şi sistematic, având efecte adverse asupra tuturor trecătorilor care sunt nevoiţi să răspundă la această cerşetorie”, a declarat procurorul Marlene Beynon în faţa Tribunalului din Copenhaga.

De asemenea, procurorul a argumentat că românca reprezintă o ameninţare serioasă la adresa ţării, o condiţie care trebuie să fie îndeplinită pentru a deporta un cetăţean al Uniunii Europene.

Beynon a spus că românca a încercat în mod intenţionat să-i supere pe membrii publicului, uitându-se în ochii acestora atunci când ţinea o cană la gara Norrebro.

Românca le-a spus magistraţilor că, în ultimii 15 ani, a venit şi a plecat în repetate rânduri din Danemarca.

De asemenea, aceasta a argumentat că cerşeşte pe stradă pentru a-şi susţine financiar cei şapte copii rămaşi în România.

Am foarte mulţi copii acolo. Ei mânăncă de la ghenă”, a declarat femeia în Tribunalul Copenhaga.

Românca nu va mai putea să intre pentru o perioadă de şase ani în Danemarca.

Aceasta a mai fost condamnată în două rânduri pentru că a cerşit, iar magistraţii au argumentat că aceste condamnări anterioare au jucat un rol important în decizia de deportare înapoi în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri