Români reținuți în Turcia. Precizările Ministerului de Externe

Data actualizării: Data publicării:
masina politie turcia getty-1

Doi cetățeni români care au fost arestați în Turcia au fost eliberați, fără ca asupra lor să planeze vreo acuzație, potrivit Ministerului de Externe.

Cei doi români au solicitat asistență consulară în data de 13 august, iar în 16 august, cei doi „au fost eliberați, fără a fi acuzați de comiterea vreunei infracțiuni”, se arată într-un comunicat al ministerului.

La data de 16 august 2016, ca urmare a demersurilor întreprinse de misiunea diplomatică pe lângă Poliția din Karabuk, autoritățile turce au comunicat faptul că cei doi cetăţeni români au fost eliberați, fără a fi acuzați de comiterea vreunei infracțiuni”, se arată într-un răspuns al MAE pentru Digi24.

Misiunea diplomatică s-a asigurat că cetățenii români au beneficiat de serviciile unui avocat din oficiu şi de cele ale unui traducător autorizat”, arată MAE.

Reprezentanții misiunii diplomatice au mai spus că celor doi li s-a recomandat să coopereze cu poliția din Turcia.

Potrivit HotNews, este vorba despre doi profesori, soț și soție, care predau la Universitatea din Karabuk, un oraș din nordul Turciei. Cei doi ar fi fost reținuți în cadrul anchetei privind tentativa de puci de luna trecută.

Ambasada României la Ankara monitorizează cazul și este în contact cu autoritățile turce şi cu cetăţenii români, adaugă Ministerul de Externe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri