România, exemplu negativ în SUA. Ambasadorul George Maior reacționează la declarațiile lui John McCain

Data publicării:
maior impartial

Potrivit unui comunicat al ambasadorului George Maior, John McCain este cunoscut drept un prieten constant al României şi probabil a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită.

John McCain, care îl susţine pe Donald Trump în cursa pentru obţinerea învestiturii la alegerile prezidenţiale, a spus că, dacă magnatul ar ajunge preşedinte, ţara nu ar fi în pericol, pentru că are instituţii funcţionale, nu ca acelea din România.

Încă mai cred că instituţiile guvernamentale ar împiedica pe cineva care caută să-şi depăşească puterile constituţionale. Avem un Congres. Avem Curtea Supremă. Nu suntem România!”, a spus John McCain.

Comunicatul Ambasadei României la Washington:

Referitor la afirmațiile senatorului John McCain care a invocat România în cadrul unei declarații mai ample despre situația politică din SUA, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior precizează următoarele:

Domnul senator John McCain este cunoscut drept un prieten constant al României, domnia sa fiind chiar unul dintre semnatarii Rezoluției Senatului Statelor Unite ale Americii privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii. Acest document subliniază „rolul semnificativ al României, în ultimii 25 de ani, dar mai ales în contextul regional actual, în direcția promovării stabilității, securității și respectării principiilor democratice în Europa Centrală și de Est, Balcanii de Vest și regiunea Mării Negre.”

În aceste condiții, probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinită de senatorul John McCain și adoptată în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care țara noastră este apreciată tocmai pentru contribuția majoră la promovarea și respectarea principiilor democratice în regiune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri