România poate pierde 3 miliarde de euro, bani necheltuiţi pentru Transporturi şi Mediu, avertizează ministrul Teodorovici

Data publicării:
teod

România riscă să piardă anul viitor 3 miliarde din cele 20 de miliarde de euro alocate din bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2007-2013. Avertizarea vine de la ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Suma nu este deloc mică: reprezintă 20% din fondurile pe care România le putea folosi pentru construcţia de autostrăzi sau dezvoltarea infrastructurii din zona rurală.


Birocraţia şi anchetele penale în care au fost implicaţi beneficiarii banilor de la Uniunea Europeană au blocat zeci de proiecte din sectorul Transporturilor şi Mediului. România a atras astfel doar ceva mai mult de o treime din bani comunitari alocaţi.

Ca direcţii de investiţii, în mare s-au păstrat cam aceleaşi, pentru că ştim că România are de investit în infrastructura publică, mediu, energie, mediu privat. Există acest risc pentru Mediu şi Transport, de a pierde anumite sume de bani anul viitor - 20% din alocarea financiară de 19,2 miliarde; înseamnă undeva la 3 miliarde de euro”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene.

Comisia Europeană a validat acum acordul privind fondurile europene în valoare de 43 de miliarde de euro pe care le putem folosi în perioada 2014-2020.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri