ROMÂNIA - UNGARIA. Noi imagini de la incidente. Firma de pază a stadionului a intervenit în forţă: "Au fost agenţi aruncaţi peste balustradă de suporteri"

Data publicării:
meci

(VIDEO Suporterii reclamă că agenţii de securitate şi jandarmii au intervenit în forţă)

După ce mai mulţi suporteri din galeriile rivale au rupt scaunele din tribună şi au aruncat cu ele unii în alţii, cei de la firma de pază a stadionului au intervenit în forţă, alături de jandarmi.

ROMÂNIA-UNGARIA. INCIDENTE LA MECI. Suporterii români s-au bătut între ei

ROMÂNIA – UNGARIA. Suporterii reclamă faptul că agenţii de pază şi jandarmii au intervenit brutal pentru a calma spiritele. În imaginile suprinse de un suporter pe Arena Naţională se vede cum unul dintre agenţii de pază loveşte unul dintre suporterii evacuaţi, deşi acesta era deja imobilizat de patru jandarmi.

În urma altercaţiilor dintre suporteri şi reprezentanţii firmei de pază, 46 de persoane din galeria României au avut nevoie de îngrijiri medicale şi 12 au fost duse la spital. Până acum însă niciunul nu a depus plângere împotriva companiei care se ocupă cu securitatea pe Arena Naţională.

Violenţele au debutat încă din prima repriză a meciului. Jandarmii au intervenit în tribune încă din prima repriză, după ce galeriile celor două naţionale de fotbal au pornit propriul meci, în momentul intonării imnurilor celor două ţări. Românii au huiduit imnul Ungariei, suporterii maghiari au ripostat aruncând cu petarde şi fumigene.

ROMÂNIA – UNGARIA. Nici cea de-a doua repriză nu a fost lipsită de incidente.

Unii dintre suporterii evacuaţi cu forţa au rupt cordonul jandarmilor şi au luat-o la fugă spre ieşirea din stadion.

La intrarea pe stadion, un suporter stelist a crezut că un alt suporter român este un fan maghiar şi a început să îi împartă pumni.

Firma de pază: "E greu să îi potoleşti cu vorba bună"

Antoniu Ungureanu, purtătorul de cuvânt al firmei de securitate a stadionului a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la incidente atât de violente.

(VIDEO Antoniu Ungureanu, purtătorul de cuvânt al firmei de securitate a stadionului)

Antoniu Ungureanu, purtătorul de cuvânt al firmei de securitate a stadionului a explicat la Digi24 cum s-a ajuns la incidente atât de violente.

El a spus că nu există o bază de date cu suporterii violenţi dar că aceştia - „200 – 300 de fani înfocaţi” - provoacă mereu incidente.

„Sunt prezenţi la toate meciurile Naţionalei, îi cunoaştem din vedere”, a spus Ungureanu.

El a invocat faptul că „au fost agenţi de securitate aruncaţi peste balustradă, loviţi cu centuri” şi că suporterii violenţi vin „cu proteze dentare pregătite, vin se ia la bătaie cu celelalte galerii sau cu forţele de ordine”.

Potrivit lui Ungureanu se face controlul corporal la intrarea pe stadion, dar pentru că „suporterii sunt inventivi”, reuşesc să treacă de filtre.

Întrebat cum comentează intervenţia agenţilor de securitate, Antoniu Ungureanu a răspuns că „e greu să îi potoleşti cu vorba bună pe suporterii violenţi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri