Românii stau la coadă în vamă pentru carburant mai ieftin din Republica Moldova

Data publicării:
coada vama sculeni 1

Şoferii din estul ţării sunt gata să stea la cozi la benzină ca pe vremuri. Merită, spun oamenii care trec graniţa, în Republica Moldova, ca să cumpere carburant la preţ mult mai mic decât acasă.

- Am venit să fac și plinul, că vreau să plec la mare și, fiind aici la graniță, e jumătate de preț.

- M-aș fi așteptat la ceva mașini, dar parcă, totuși, sunt prea multe.

- De când a dat voie cu buletinul, așa e.

„Pentru o maşină cu rezervor de 50 de litri, un plin de benzină în Republica Moldova nu depăşeşte 200 de lei. Asta înseamnă că, la trei plinuri, unul este gratis”, relatează Mirela Diac, reporter Digi24.

Cifrele confirmă apetitul românilor pentru combustibilul moldovenesc. Traficul de maşini prin Vama Sculeni a crescut considerabil începând cu 19 iunie, de când autorităţile moldovene au permis trecerea frontierei dinspre România doar cu buletinul.

„În ultima perioadă au fost înregistrate creşteri ale valorilor de trafic, punctul de trecere al frontierei Sculeni fiind tranzitat cu 40.000 de persoane mai mult decât perioada precedentă”, declară Denis Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Un litru de benzină 95 costă, în Republica Moldova, 3,87 de lei faţă de 5,8 lei in România. Diferenţa e mare şi la motorină: un litru costă 3,41 de lei peste Prut faţă de 5,26 lei în benzinăriile româneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri