Românul răpit în Burkina Faso nu a fost rănit în schimbul de focuri

Data publicării:
roman-burkina-faso

 Actualizare 11.30. Românul răpit sâmbătă în Burkina Faso, unde făcea parte dintr-o echipă de patrulare care asigura securitatea perimetrului unei exploatări miniere, nu a fost rănit în schimbul de focuri, informează Ministerul român de Externe, precizănd că în zonă a fost detașat un contingent militar în vederea identificării răpitorilor.

Celula de criză convocată de ministrul Afacerilor Externe a continuat să lucreze pe parcursul serii de ieri şi al nopţii, fiind în contact cu autorităţile din Burkina Faso prin ambasadele României din regiune. De asemenea, suntem în contact cu autorităţile franceze. Totodată, Celula de Criză a MAE a informat familia cetăţeanului român şi menţine o legătură permanentă cu aceasta. În continuare, la nivelul Structurii operative a MAE, activată de ministrul Afacerilor Externe, se întreprind demersuri complexe în vederea gestionării acestui caz”, se arată într-un comunicat MAE.


Am cerut ministrului Aurescu să monitorizeze situaţia şi să transmită informaţiile disponibile către mine şi către preşedintele Klaus Iohannis”, a scris, sâmbătă seara, pe Twitter, premierul Victor Ponta.

Persoane înarmate au răpit sâmbătă un ofiţer de securitate român de la o mină de mangan din Burkina Faso, au anunţat compania şi o sursă din domeniul securităţii. Incidentul a avut loc la mina de mangan Tambao, administrată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania lui Frank Timiş. Mina de mangan Tambao, situată în provincia Oudalan, la aproximativ 20 de kilometri de Mali, a fost atacată de un grup de terorişti provenind din Mali, scrie Mediafax. Identitatea răpitorilor nu este cunoscută deocamdată, dar persoana răpită este un român pe nume Gherguţ Iulian, precizează Burkina24.com.

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat, a activat Celula de Criză şi a transmis instrucţiuni misiunilor diplomatice din zonă, în cazul românului răpit în Burkina Faso. „Celula de Criză s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informaţiilor şi pentru adoptarea măsurilor specifice”, instituţiile care fac parte din această structură fiind în contact permanent, a precizat MAE, într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri