S. Grindeanu: Guvernul Cioloş a refuzat ajutorul lui Timmermans privind penitenciarele

Data publicării:
grindeanu maini cap_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că guvernul condus de către Dacian Cioloş a refuzat oferta făcută de vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, de a fi susţinut financiar din fondurile europene pentru a renova penitenciarele din România.

grindeanu maini cap_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

”Frans Timmermans ştia exact şi situaţia legată de penitenciare. A vizitat în trecut penitenciare din România. S-a oferit să ajute guvernul Cioloş pe fonduri europene şi i s-a spus că nu este nevoie. Noi avem nevoie, iar săptămâna asta vom trimite cerere oficială pentru a accesa fonduri pentru renovarea penteniciarelor. Consider că este o oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm”, a declarat Sorin Grindeanu, la un post de televiziune, citat de News.ro.

Şeful Guvernului a precizat o altă chestiune pe care a discutat-o la Bruxelles cu Frans Timmermans a fost transpunerea în legislaţia naţională a directivei europene prin care se doreşte asigurarea unor procese penale corecte. Sorin Grindeanu a spus că, dacă va fi nevoie în cazul unor neclarităţi, a convenit cu Timmermans ca CE să trimită experţi ”astfel încât transpunerea directivei să se facă corect şi transparent”.

Totodată, Grindeanu a spus că renovarea penitenciarelor nu rezolvă problema condiţiilor din închisori fiind necesare şi promovarea altor măsuri complementare, unele aflate deja în stadiul legiferării parlamentare.

”Trebuie să existe şi ceea ce nu inventăm noi, acele măsuri alternative şi există proiecte în Camera Deputaţilor care ar trebuie să intre într-un regim mai rapid de adoptare. Nu noi am inventam chestiuni legate de brăţări sau de alte măsuri alternative pentru pedepsele uşoare”, a exemplificat Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, joi, la Bruxelles, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, căruia i-a spus că România va trimite o listă cu probleme legate de recomandările din raportul MCV astfel încât acestea să fie clarificate, iar guvernul de la Bucureşti să poată lua măsurile necesare astfel încât MCV să fie ridicat până la începutul anului 2019.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri