"Sala Aplaudacilor", ruina de lângă Prefectura Galaţi

Data publicării:
galati ruina

Cu doi ani înainte de Revoluţie, prim-secretarul PCR din Galaţi a dat ordin să se construiască o „Urma să cuprindă o sală de şedinţe oficială şi până în 89 noi ne-am desfaşurat activitatea sub sintagma aplauze furtunoase”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Muncitoriii au apucat să ridice doar scheletul, înainte ca regimul lui Nicolae Ceauşescu să se prăbuşească. Apoi, timp de 20 de ani, nimeni n-a mai făcut nimic.

„După 89 a devenit proprietatea Prefecturii judeţului Galaţi. În 1998 a devenit proprietatea Judeţului Galaţi şi s-a dorit transformat în sediu al Consiliului Judeţului Galaţi. Nu s-a reuşit!”, a afirmat Constantin Cristea, director de Patrimoniu al CJ Galaţi.

Abia în 2009, Consiliul Judeţean a vrut să finalizeze construcţia, ca sediu al unui centru de afaceri. Planul a căzut însă, pentru că firmele care au câştigat contractul au dat faliment. După aproape trei decenii, ruina şi-ar putea găsi totuşi o utilitate, ca sediu al Primăriei Galaţi, care ar putea fi gata peste doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri