Săli polivalente și de spectacol, închise după controalele ISU

Data publicării:
sali

Ridicată în anii 70, sala polivalentă din Reşiţa a fost modernizată în 2007, iar de atunci trei echipe de handbal și fotbal se antrenează acolo.

Cei de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin au închis sala polivalentă după ce pompierii au descoperit că ventilatoarele pentru fum au o capacitate prea mică şi nu ar face faţă unui incendiu.

De aproape o săptămană, sportivii au ajuns în şcoli pentru antrenamente. „Suprafaţa e foarte dură, încep probleme cu articulații, cu dureri. Dureri cu care nu te poți antrena sută la sută ca să fii la capacitate maximă.”, spunaceștia.

Suntem la ora actuală trei echipe, două echipe de ligă naţională, mă refer la handbal masculin şi footsal şi o echipă de divizie A la handbal feminin care pur şi simplu suntem în stradă”, explică Adrian Petrea antrenorul echipei de handbal.

Nu se știe când va fi redeschisă sala, cert este că schimbarea ventilatoarelor de fum va costa 65 de mii de lei.

În 1994, Sala Polivalentă din Craiova a ars în totalitate. Nici noua sală, inaugurată în 2012, nu are avizul pompierilor. Cu toate acestea, mii de oameni au participat la Concursul Eurovision sau la Congresul PSD. Acum a fost închisă.

La Sala Polivalentă se respectă absolut toate măsurile de siguranţă dar nu mai există documente pentru calitatea materialelor. S-au schimbat vreo cinci firme, nu au depus de la una la alta studiile din proiectul iniţial şi s-au pierdut probabil pe parcurs”, spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

Până ce primăria va găsi în arhive aceste hârtii, sala rămâne închisă. Pentru concertul lui Ştefan Bănică Junior se face însă o excepţie. Deşi iniţial evenimentul se anulase, organizatorii au convins autorităţile să ofere o autorizaţie provizorie. Numărul pompierilor va fi suplimentat pentru concert.

Şi la Petroşani zeci de spectacole vor fi anulate. Sala de spectacole a fost închisă, deoarece pompierii au găsit aici instalații expirate de stingere a incendiilor. Reprezentanții Casei de Cultură susțin că remedierea acestor deficiențe costă foarte mult și nu poate fi făcută de pe o zi pe alta.

Măsurile luate de pompieri sunt apreciate de locuitori.

„Foarte bine au făcut că au închis-o, și păcat că a trebuit să se ajungă la un asemenea eveniment în București ca să ne apucăm să facem treabă în țară”, spune un localnic.

Pompierii au mai închis o sală de evenimente din Simeria şi alta în care se organizau nunţi, a unui hotel de trei stele.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri