Salvamarii, voluntari de Paște în Constanța și Mamaia 

Data publicării:
Stațiunea Mamaia.
Stațiunea Mamaia. Foto: Digi24

Cei 30 de salvamari-voluntari care vor supraveghea plajele din Constanţa şi Mamaia s-au antrenat timp de două luni într-un bazin. Printre ei este şi Alin Lupu. Este salvamar de cinci ani şi a salvat de la înec zeci de turişti.

„O femeie în vârstă de aproximativ 55 de ani... am scos-o fără puls, fără respiraţie. Am adus-o la mal, am început manevrele de resuscitare. După 10 minute am văzut că a început să mişte, să aibă puls, să aibă respiraţie”, spune Alin Lupu, slavamar.

Nicolae are 22 de ani. Se află pe plajă la datorie pentru prima oară. Anul trecut a văzut cum un copil lăsat nesupravegheat de părinţi a fost salvat în mod miraculos.

„Un coleg de-al meu a scos la mal un copil de şase ani, fără puls, fără respiraţie, inima nu îi mai bătea. A fost resuscitat de colegi şi şi-a revenit, după recuperări, în timp, acuma este bine”, spune Nicolae Zderea, salvamar.

Până luni inclusiv, salvamarii vor încerca să-i convingă pe turişti că apa este foarte rece.

Exemplul salvamarilor din Constanţa şi Mamaia a fost urmat şi de colegii lor din partea de sud a litoralului: Eforie, Mangalia, Costineşti, Neptun şi Vama Veche.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri