Salvamontiştii argeşeni, chemaţi urgent pentru două băşici

Data publicării:
salvamont

Salvamontiștii argeșeni au fost chemați să intervină sâmbătă pentru recuperarea unei turiste cu o probabilă entorsa de glezna. La faţa locului, au constatat că femeia avea, de fapt, două băşici cauzate de încălţămintea neadecvată. „Ne întrebăm dacă nu cumva am ajuns să fim luaţi peste picior…”, au scris salvamontiştii pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Era a treia intervenție în aceea zi pentru salvamontiști, care au participat și la salvarea fetiței căzute în cascada Bâlea și pentru recuperarea unei persoane epuizate, pe traseul Tunel Transfăgărășan-Lacul Călțun.

Spre surprinderea acestora, femeia care acuza o entorsă de gleznă, avea doar două bășici cauzate de încălțămintea neadecvată. Ea a cerut să fie cărată cu targa până la mașina care era la 45 de minute de locul de unde telefonase.

Nicio persoană din grupul aflat pe munte nu avea echipament adecvat.

“Update final (speram!) 23:48 Salvamontistii argeseni au ajuns la turista care pretindea ca are entorsa de glezna. De fapt, facuse un traseu MULT peste puterile sale, Moldoveanu dus-intors din Capra si avea… doua basici cauzate de incaltamintea neadecvata. Nu tu lanterna, nu tu hanorac. Nici ea si nici colegii de traseu. A cerut o haina de la colegii nostri,spunand textual: “Dati-mi o haina sa pun pe mine, ca ma mananca goanga (sic!). Acum, trebuie sa ma carati, ca eu nu mai merg pe jos!”. A fost carata cu targa pana la masina care era la 45 de minute de locul de unde telefonase la 112!!! Noi? Ne-am facut treaba! Dar ne intrebam daca nu cumva am ajuns sa fim luati peste picior…” scriu salvamontiștii pe pagina de facebook amintită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri