Șase ani de la incendiul de la maternitatea Giuleşti

Data publicării:
giulesti

Pe 16 august 2010, trei nou-născuţi au murit în incendiul de la maternitatea Giuleşti. Alţi trei s-au stins la scurt timp din cauza rănilor suferite. Singura asistentă care era de serviciu în acel moment în secţia de terapie intensivă ieşise din salon pentru câteva minute.

O neglijenţă care a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru acei copii.

16 august 2010. Unsprezece bebeluşi sunt lăsaţi nesupravegheaţi pentru 12 minute de singura asistentă de serviciu. În jurul orei 18.30, un puternic incendiu izbucneşte în încăpere. Trei dintre copii mor pe loc. Iar opt sunt răniţi grav. Un scurtcircuit produs la priza la care era conectat aparatul de aer condiţionat a declanşat tragedia. Cum niciun adult nu era în încăpere, nimeni nu a sesizat momentul. Aşa că nou-născuţii nu au putut fi evacuaţi imediat.

Fostul manager Bogdan Marinescu a primit şase luni de închisoare cu suspendare, iar şeful Secţiei neonatologie, medicul Adrian Ioan Toma, a fost achitat pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu.

Cu privire la şeful Serviciului tehnic, Vasile Dima, instanţa a constatat că a încetat procesul penal pornit împotriva sa. Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe electricianul Gigel Oprea la un an de închisoare cu suspendare. De asemenea, Maternitatea Giuleşti a primit o amendă penală de 400.000 de lei.

Pe de altă parte, despăgubirile care trebuie plătite familiilor bebelușilor morți sau răniți în incendiu totalizează peste patru milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri