Șase persoane reținute pentru falsificare de diplome

Data publicării:
diplome false

Au fost ridicate diplome false și echipamente informatice pentru contrafacere, iar șase dintre cei în cauză au fost reținuți.

La data de 3 februarie, polițiștii de la Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi - Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat 23 de percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de abuz în serviciu și fals intelectual.

Cei în cauză ar fi pus bazele unei rețele specializate în falsificarea de diplome de studii, acordând certificate de calificare profesională contra unor sume cuprinse între 600 și 900 de lei, fără a ține cursuri de pregătire.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate certificate de calificare profesională falsificate, precum și echipamente informatice pentru falsificarea diplomelor.

Față de șase persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 82 de ani, din județul Constanța, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților Judecătoriei Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat polițiști și luptători de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri