Scandal la Operă, după demiterea lui Johan Kobborg 

Data publicării:
opera nationala

Johan Kobborg, prim-solist al Baletului Regal Danez şi al celui din Londra, figura din ianuarie 2014 ca director artistic al Companiei de Balet al Operei Naţionale Bucureşti. După ce nu s-a mai regăsit nominalizat pe site-ul instituţiei, Johan Kobborg a postat pe o Twitter un mesaj de rămas bun.

Cu inimă grea mi-am găsit numele îndepărtat din dreptul poziţiei de director artistic al Operei Naţionale Bucureşti. Nu am decât iubire pentru dansatori. Visez ca într-o zi să mă întorc şi să termin ce am început!”, a scris Johan Kobborg pe rețeaua de socializare.

A doua zi, celebra prim-balerină Alina Cojocaru a postat şi ea un mesaj de protest, susţinut, ulterior, şi de alţi colegi.

„Voi mai dansa doar sub managementul care a făcut ca publicul să se bucure de acest balet, avându-l pe Kobborg lider”, a anunțat Alina Cojocaru.

Ca să dezamorseze conflictul ajuns deja în presa internaţională, ministrul Culturii i-a chemat la discuţii atât pe Tiberiu Soare, directorul interimar, cât şi pe Johan Kobborg. Balerinul nu a răspuns invitaţiei, astfel că ministrul a reînnoit invitaţia pentru astăzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri