Scandal la Roșia Montană. Remus Cernea a fost alungat de protestatari

Data publicării:
remus cernea FB

Incidente cu jandarmi, mineri şi un deputat la Roşia Montană. Spiritele s-au încins după ce în zonă şi-a făcut apariţia Remus Cernea, adversar declarat al proiectului. Deputatul nu face parte din Comisia parlamentară specială care a venit, astăzi, în zonă, dar a ţinut să ia parte la discuţiile ce se desfăşurau la Căminul Cultural din Roşia Montană. Revoltaţi, minerii au huiduit şi l-au împins pe parlamentar.

ACTUALIZARE 17.11. „Nu sunt de acord cu manifestările agresive. Am văzut însă manifestări agresive ca limbaj în toate părțile. Cred că trebuie să existe un loc în care oamenii să poată sta la masă, să se asculte. Am văzut în SUA și UE că un alt loc mai legitim decât Parlamentul nu există. Deci de aici ideea să vină în Parlament susținătorii și opozanții și să dialogheze”, a declarat premierul Victor Ponta.

ACTUALIZARE 16.50. Dragoș Tănase, director Roșia Montană Gold Corporation: „Roșia Montană are 3.000 de locuitori, a existat un referendum, 80% au spus da pentru acest proiect. Aici sunt mii de locuitori care susțin proiectul, noi avem circa 300-350 de angajați din Roșia Montană, restul sunt din zonele învecinate.

Aici minerii sunt de multe ori provocați, ONG-iștii vin și provoacă minerii, le pun camera în față, le vorbesc urât. Remus Cernea, cunoscut oponent al proiectului, a vrut să intre în ședința cu ONG-urile prominerit. El voia să intre în sală. Nu am asistat. A venit destul de ostentativ la adresa localnicilor. Nu e normal să jignim. Respect pentru Piața Universității, dar văd că omenii de aici sunt jigniți. Oamenii sunt revoltați că sunt jigniți de restul țării. Acceptă faptul că există diferențe de opinie, dar cer respect”. 

(Dragoş Tănase, director RMGC şi Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch)

__________________

Oamenii au reacționat violent la vederea lui Remus Cernea.  

„Le-am spus oamenilor că am venit să le ascult punctul de vedere”, a declarat Remus Cernea la Digi24. „Pentru a nu degenera lucrurile, m-am retras sub protecția jandarmilor”. „Sunt împotriva proiectului, dar sunt dispus să stau la masă cu oricine are altă opinie. Constant atitudinea insuficient de promptă a guvernului, care nu a angajat dialogul necesar cu societatea și părțile implicate, astfel că tensiunile au escaladat”.

„Am fost și la protestele din Piața Universității, dar am dovedit că pot merge și la Roșia Montană”, a subliniat Remus Cernea.

„Oamenii sunt tensionați, dar jandarmii reușesc să stăpânească situația. Suntem suficienți pentru a putea face față. Nu pot dezvălui numărul”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri