Scandalul Cathedral Plaza ajunge la DNA. Arhitectul-șef al Primăriei Capitalei, vizat de o plângere penală

Data publicării:
plazza-1

Una dintre plângerile făcute de Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti la DNA este îndreptată împotriva arhitectului-şef al Capitalei.

Domnul arhitect Pătraşcu este avizator al proiectului Cathedral Plaza. A modificat coincidenţii urbanistici ai zonelor şi a revigorat 2 avize expirate, ceea ce crează suspiciunea apartenenţei sale la grupul de interese legat de această construcţie”, susține arhiepiscopul Ioan Robu.

Trei angajaţi din departamentul juridic al Primăriei au fost şi ei reclamaţi la DNA, deoarece nu ar fi susţinut interesele municipalităţii în procesele cu proprietarul Cathedral Plaza.

Pe 17 septembrie 2013, un executor judecătoresc l-a somat pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să demoleze turnul de birouri. Edilul a cerut însă o expertiză asupra pericolul pe care îl reprezintă demolarea pentru clădirile vecine.

„Sunt riscuri, chiar sunt riscuri pentru catedrală. În funcţie de concluziile colectivelor de profesionişti, o să hotărâm ceea ce este de hotărât, că doar nu am înnebunit acum să dărâm catedrala sau să...”, a spus Sorin Oprescu.

Cum municipalitatea nu a prezentat până acum concluziile studiului, Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti a făcut la rândul ei o expertiză.

Studiul dovedeşte că riscurile posibile pot fi preîntâmpinate prin limitarea cursei macaralelor să nu survoleze catedrala, demontarea în ordinea inversă a faţadei și a structurii metalice”, a spus Ioan Robu.

O demolare fără riscuri ar costa 17 milioane de euro, arată studiile făcute de proprietarul clădirii. Experţii angajaţi de Biserică au evaluat operaţiunea la circa 7,4 milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri