Scandalul dezinfectanților | Controale la Spitalul Județean Târgu Mureș

Data publicării:
spital-1

Ministerul Sănătăţii a făcut public topul firmelor care produc dezinfectanţi şi au contrate cu spitalele. Prima în top este compania Al Carina. Aceasta a avut în 2015 contracte de peste 10 milioane de lei cu spitalele din ţară. Hexi Pharma s-a aflat pe locul doi, cu un câştig de 8 milioane de lei. Iar pe locul al treilea în top este compania Remix care a încheiat anul două contracte în valoare de peste 4 milioane de lei.

Într-o singură zi, pe 2 decembrie 2015, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu- Mureş a semnat trei contracte cu trei firme diferite: Al Carina- în valoare de 10 milioane de lei, Hexi Pharma - aproape patru milioane şi jumătate de lei şi General Medical Active SRL-de peste un milion de lei.

Şi Spitalul Militar din Capitală a fost generos cu furnizorii de dezinfectanţi. Conducerea spitalului a acordat contracte mici, dar la perioade scurte de timp, astfel încât a ajuns la câteva milioane de lei. La polul opus, Spitalul Floreasca, cel mai mare spital de urgenţă din Bucureşti, a cumpărat în tot anul trecut dezinfectanţi de 120.000 de lei. Iar Spitalul Universitar de 73.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri