Scandalul din Parcul Tineretului continuă: oamenii acuză că este ignorată o decizie judecătoarească

Data publicării:
tineretului

- Acuma şi-au făcut semne că a ajuns poliţia jos. Da. Uite. Au văzut maşina de poliţie jos.

Pe 2 hectare din Parcul Tineretului, retrocedate şi ajunse în proprietatea unui om de afaceri, a început construcţia unui ansamblu rezidenţial.

Primăria Sectorului 4 a dat autorizaţie de construcţie, însă primăria Capitalei nu a fost de acord cu tăierea copacilor.

Locatarii din apropiere susţin că peste 200 de arbori au fost tăiaţi ilegal. Oamenii s-au unit şi, alături de un ONG, au dat constructorul în judecată.

În octombrie anul trecut, Tribunalul Bucureşti a dispus suspendarea activităţii pe şantier până la o decizie finală. Însă muncitorii sunt acolo în fiecare zi, spun oamenii.

- Toți suntem cu ochii pe ei. Primim mesaje, primim telefoane. Și tot timpul îmi spun oamenii că văd cum se construiește.

- Am sunat ieri și la Poliția Capitalei, după ce au venit doi agenți, au constat, au dat un avertisment, ne-au zis să sunăm dacă vin a doua oară. După ce au plecat, la jumătate de oră erau iar pe clădire.

Poliția locală a sectorului 4 ar trebui să se asigure că hotărârea instanţei este respectată.

Daniel Băluţă, primarul interimar al Sectorului 4: „Am înţeles că îşi strâng schelele şi materialele care le aparţin, chestiunile acelea. Nu e niciun fel de problemă. Dar nu construiesc, nu dărâmă, nu nimic.”

Dan Trifu, preşedintele fundaţiei Eco-Civica: „Vedeți și dvs. că șantierul a avansat cu aceeași dorință de încălcare a legii.”

Surprins pe şantier, un reprezentant al constructorului neagă că lucrările ar continua.

- Nu se lucrează. Unde vedeţi dumneavoastră că se lucrează? Nu se lucrează nicăieri.

Dezvoltatorul imobiliar a refuzat să facă orice comentariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri