Şcoală dărâmată la Vaslui într-o zi, după ce fusese construită în doi ani

Data publicării:
scoala daramata

  

Şcoala primară din satul Mirceşti, judeţul Vaslui, era veche de aproape 100 de ani. Ca să nu îi pună în pericol pe elevi, edilul a decis să investească 100.000 de euro într-o nouă unitate de învăţământ. Clădirea a fost ridicată de la zero, la câţiva metri distanță de cea veche. Recepția urma să aibă loc la sfârșitul acestei luni. Totul era gata, moment în care muncitorii au vrut să demoleze fosta şcoală. Numai că au făcut o manevră greşită.

Acum, şcoala abia construită are nevoie urgent de reparaţii. Geamurile termopan au fost sparte, tabla de pe acoperiş a fost îndoită, iar de pe perete s-au desprins bucăţi mari de tencuială.

„S-a făcut prea aproape perete de perete. Și o căruță dacă trece și casa e aproape, se zdruncină”, a spus o localnica.

„Păcat de școală, că a fost muncă atâta și atâta cheltuială”, este de părere o altă femeie.

„Au dărâmat peretele peste școală. Atât. Simplu”, spune un tânăr din localitate.

Primarul comunei, cel care trebuia să supravegheze lucrarea, le ia apărarea muncitorilor. Edilul spune că firma va suporta costurile reparaţiilor.

A constatat, a zis - da, domnule, îmi asum răspunderea - azi a trimis o echipă și a măsurat. Asta i se poate întâmpla orișicui”, a spus Călin Costică, primarul din Tăcuta, judeţul Vaslui.

În ultimii doi ani, cât au durat lucrările, cei 35 de elevi au învățat într-un spațiu închiriat. Începerea anului şcolar s-ar putea să îi găsească tot acolo, dacă reparația nu va fi gata până pe 15 septembrie.

Era aproape gata, am mai fost aici săptămâna trecută și mi-a plăcut. Am mai venit acum, că am aflat. E mare păcat că s-a întâmplat”, a spus şi profesorul Constantin Crăiescu.

Avem promisiunea, atât din partea primăriei, cât și a constructorului, că la 15 septembrie vor intra în școală nouă”, a afirmat Lucian Iftene, directorul școlii.

Directorul companiei de construcţii nu a putut fi contactat pentru lămuriri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri